بر اساس گزارش نشریه مالی فایننشال تایمز (Financial Times) ارز لیبرا که پروژه ارز دیجیتال غول شبکه‌های اجتماعی یعنی فیسبوک محسوب می‌شود، برای راه اندازی در اوایل سال آینده آماده می‌شود.

سه نفر از اشخاصی که در این پروژه مشارکت دارند اعلام کرده‌اند، ارز دیجیتال لیبرا ابتدا به صورت خیلی محدود راه اندازی خواهد شد و چیزی که در اوایل سال آینده از لیبرا خواهیم دید تنها نسخه بسیار محدودی از این ارز دیجیتال خواهد بود.

پروژه لیبرا که ایده اولیه آن به سال ۲۰۱۸  باز می‌گردد، در ابتدا قرار بود یک ارز بین‌المللی باشد که با ارزهای فیات مختلف و مشارکت ۲۷ میلیارد دلاری شرکت‌های بزرگ پشتیبانی شود.

هر چند نهادهای نظارتی و قانون‌گذاری خیلی زود از توسعه پروژه لیبرا جلوگیری کردند و آن را به عنوان اقدامی برای آسیب زدن به ثبات پولی و تامین تروریسم مالی معرفی کردند. در پی موضع سخت در قبال لیبرا برخی از مهمترین شرکای تجاری لیبرا یعنی مسترکارت، پی پال و استرایپ خیلی زود از این پروژه کناره گیری کنند.

اما حالا به نظر می‌رسد پروژه لیبرا با نسخه کوچک‌تر و کمتر جاه طلبانه دوباره در کانون توجهات قرار گرفته است. این نسخه محدود قرار است به صورت ۱ به ۱ با دلار امریکا پشتیبانی شود، درست مانند تتر (USDT) یا جمینی دلار (Gemini Dollar) که در حال حاضر در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارند.

راه اندازی لیبرا
ارز دیجیتال فیسبوک موسوم به لیبرا به صورت محدود از ژانویه آینده عرضه خواهد شد

این مطلب راهم مطالعه کنید: امکان تراکنش رمز ارزها برای ۲۸ میلیون فروشنده شبکه پی پال در سال ۲۰۲۱

در گزارش فایننشال تایمز آمده است که نسخه محدود لیبرا قرار است پس از انطباق کامل با آیین‌نامه‌های قانونی و نظارتی در آینده به بازار عرضه شود. همچنین این نسخه از لیبرا منتظر تایید سازمان نظارت بر بازار مالی سوئیس هم هست تا به عنوان یک سرویس پرداخت از اوایل ژانویه سال ۲۰۲۱ مورد تایید قرار بگیرد.

همچنین در این گزارش آمده است که برخی از اعضای بنیاد لیبرا که همچنان مشارکت خود را حفظ کرده‌اند مانند سرویس موسیقی اسپاتیفای و شرکت حمل و نقل اینترنتی اوبر هم ممکن است از آن به عنوان یک روش پرداخت به پلتفرم مربوط به خود استفاده کنند. البته به نظر می‌رسد این دو کمپانی ابتدا منتظر می‌مانند تا واکنش کلی به عرضه محدود لیبرا در سال آینده را ببینند سپس وارد عمل خواهند شد.

این در حالی است که پی پال که یکی از اعضای اصلی پروژه لیبرا محسوب می‌شد در اوایل ماه سرویس خرید و فروش ارز دیجیتال خود را راه‌اندازی کرد و با استقبال هم از سوی کاربران مواجه شد. اما به نظر می‌رسد لیبرا مجبور است از استیبل‌ کوین‌های خود برای انجام این کار استفاده کند.

دیدگاه شما درباره راه اندازی پروژه لیبرا در اوایل سال آینده میلادی چیست؟ آیا ورود فیسبوک به بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند این بازار را داغ‌تر از همیشه کند؟ منتظر شنیدن نظرات و تحلیل‌های شما در سایت و شبکه‌های اجتماعی کوین نیک هستیم.

منبع: decrypt