پلیس چین گروهی را به کلاهبرداری رمزارز دستگیر کرد که ادعا میکردند از مقامات هواوبی هستند و از طریق یک وبسایت فرابورسی اقدام به کلاهبرداری میکردند. برای اطلاع از سایر اخبار حوزه رمزارز با کوین نیک همراه باشید.
طبق گزارش رسانه محلی جینسه (Jinse) در ۲۰ می، پلیس ۱۲ مظنون را در استان گوآنگدونگ چین به اتهام اینکه در یک نقشه کلاهبرداری رمزارز دست داشتند دستگیر کرد. طبق تحقیقات انجامشده، متهمین از نوامبر ۲۰۱۹ در گروههای معاملات رمزارز ویچت (WeChat) نفوذ کرده بودند.
کلاهبرداران قربانیان را ترغیب میکردند تا روی پایانه فرابورسی جعلی که برای پولشویی استفاده میشد سرمایهگذاری کنند. سپس، این پولهای کلاهبرداریشده به حسابهای خارج از کشور ارسال میشد.
کلاهبرداری رمزارز از طریق ویچت
مقامات محلی اعلام کردند که رایانهها، تلفنهای همراه، کارتهای بانکی و سایر موارد مرتبط با این کلاهبرداری رمزارز را ضبط کردهاند.
کلاهبرداران از طریق ویچت اقدام به تبلیغ پایانه جعلی سرمایهگذاری خود میکردند.
بر اساس شهادت یکی از قربانیان، به نام آقای الف، او ۱۰۰,۰۰۰ یوآن چین را به حسابی روی این پایانه جعلی تبلیغشده انتقال داده بود. این سرمایهگذاری قرار بود «درآمد قابل ملاحظهای» برای قربانی در بر داشته باشد، تقریبا دو برابر سرمایه اولیه.
بهسرقترفتن حدود ۳/۱ میلیون یوآن از فقط یک قربانی
همانند بسیاری دیگر از کلاهبرداریهای مشابه، کلاهبرداران با وعده پرداخت سود هنگفت به آقای الف او را ترغیب به سرمایهگذاری بیشتر کردند تا زمانی که این فرد در نهایت ۳.۱ میلیون یوآن به حسابهای بانکی مختلف واریز کرد.
در ماه فوریه، این قربانی یادداشتی از سوی این پایانه فرابورسی جعلی دریافت کرد که پروژه «شکست خورده» و بنابراین تمام پول این قربانی از بین رفته است.
پلیسی که مسئول تحقیقات این پرونده است گفت که پس از اعلام تعطیلشدن ناگهانی این پایانه، مجرمین پول را در میان حسابهای مخلتف بانکی تقسیم کردند.
آخرین پروندههای مرتبط با کلاهبرداری رمزارز
در سال ۲۰۱۹ نیز کلاهبرداران زیر نقاب کارگزار ژاپنی آنلاین به نام گروه مانکس (Monex Group)، که مالک صرافی هکشده رمزارز کوینچک (Coincheck) است اقدام به کلاهبرداری پول از طریق تلفنهای همراه کردند.
در ماه آوریل نیز یک تاجر اهل شیکاگو به جرم سواستفاده از بیش از ۲ میلیون دلار رمزارز دستگیر شد.
منبع: Cointelegraph