اتریوم کلاسیک (ETC) یک ارز دیجیتال متن باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. اتریوم کلاسیک پس از وقوع یک هک در سال ۲۰۱۶ زمانی شکل گرفت که جامعه اتریوم در مورد جبران خسارت کاربران آسیب دیده در این شبکه اختلاف نظر داشتند. بلاکچین اصلی اتریوم به دو قسمت تقسیم شد و اتریوم کلاسیک (ETC) به عنوان زنجیره اصلی «تغییر ناپذیر» باقی ماند و اتریوم (ETH) به عنوان یک هاردفورک تحت هدایت ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) به کار خود ادامه داد.

اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟

اتریوم کلاسیک در ابتدا توسط ویتالیک بوترین و همکارانش به عنوان یک نرم‌افزار ارائه شد تا توسعه‌دهندگان بتوانند از طریق آن توکن‌های جدید و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکزی (dApp) را بسازند که که روی این شبکه بلاکچین جدید قابل اجرا باشند. اتریوم کلاسیک از قراردادهای هوشمند موجود در یک دفتر توزیع شده برای میزبانی dAppها و انتقال ارزش و در عین حال ارائه شبکه بلاکچینی با حاکمیت غیرمتمرکز استفاده می‌کند.

با این حال، به دلیل اختلاف نظر میان جامعه ماینرها و توسعه‌دهندگان در مورد تغییرناپذیری، شبکه اتریوم در ژوئن ۲۰۱۶ تحت یک هاردفورک قرار گرفت. در حال حاضر، اتریوم کلاسیک توسط یک گروه فعال از ماینرها نگهداری می‌شود که تصمیم گرفته‌اند نقشه راه فنی متفاوتی را برای توسعه این زنجیره دنبال کنند. اتریوم کلاسیک از انجام فورک خودداری و از ابتدای تأسیس در برابر تغییرات توسعه‌دهندگان مقاومت کرده است.

اتریوم کلاسیک هاردفورک ندارد و تغییرناپذیر است

با انجام هاردفورک، اتریوم از اتریوم کلاسیک جدا شد

اتریوم کلاسیک (ETC) چگونه کار می‌کند؟

اتریوم کلاسیک مانند بیت کوین از مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند. امنیت این شبکه توسط ماینرهایی کنترل می‌شود که با استفاده از زمان و توان محاسباتی خود تراکنش‌ها را پردازش کرده و بلوک‌ها را تولید می‌کنند. هنگام استفاده از این شبکه مهم است که تراکنش‌ها به ترتیبی که ایجاد شده‌اند، انجام شوند. ماینرها با حل معماهای دشوار محاسباتی به منظور تولید بلوک، این کار را انجام می‌دهند که به عنوان راهی برای حفظ امنیت شبکه از دستبرد افراد خرابکار عمل می‌کند.

ویژگی مهم اتریوم کلاسیک این است که به کاربران این شبکه امکان می‌دهد قراردادهای هوشمند را اجرا کنند. قراردادهای هوشمند حاوی توافق‌نامه‌ها یا شروطی هستند که در آنها دسته‌ای از کدها نوشته شده و به صورت خودکار قابل اجرا هستند. از آنجایی که قراردادهای هوشمند کاملاً مستقل و خودکفا هستند، لازم نیست شخص ثالثی مانند وکیل هرگونه تراکنش بین خریدار و فروشنده را کنترل کند.

اتریوم کلاسیک متعهد شده که برای تأمین امنیت بلاکچین خود به استفاده از استخراج اثبات کار ادامه دهد و شامل به روزرسانی‌های شبکه اتریوم (ETH) نخواهد بود.

شباهت و تفاوت اتریوم کلاسیک با اتریوم

اتریوم کلاسیک و اتریوم در کدهای پایه مشابه هستند

بنیانگذاران اتریوم کلاسیک (تاریخچه ETC)

شبکه اصلی اتریوم کلاسیک از طریق Frontier در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ توسط بنیاد اتریوم (Ethereum Foundation)، عرضه شد. این بنیاد یک مؤسسه غیرانتفاعی سوئیسی است که توسط ویتالیک بوترین و تیم اصلی اتریوم تأسیس شده است. تمرکز اصلی این تیم تحقق ایده اجرای قراردادهای هوشمند در این بلاکچین بوده است.

در ژوئن ۲۰۱۶، یک dApp معروف به نام DAO مورد سوء استفاده قرار گرفت و ۵۰ میلیون دلار از کاربران سرقت شد. مهاجم از یک باگ در کد برنامه سوء استفاده کرده بود که می‌توانست توکن‌های DAO بیشتری نسبت به سپرده واقعی کاربران فراخوانی کند. در نتیجه، بیش از یک سوم سرمایه اصلی DAO را برداشت کرد. این اتفاق به بحث‌های جنجالی در مورد لزوم پاسخگو بودن توسعه‌دهندگان دامن زد و اینکه آیا این زنجیره باید فورک انجام دهد یا خیر.

در پانزدهم ژوئیه ۲۰۱۶، یک رأی‌گیری درون زنجیره‌ای برای پیشنهاد هارد فورک DAO در مدت زمان کوتاهی برگزار شد. ۵.۵٪ از ۸۲،۰۵۴،۷۱۶ اتریوم موجود، در رأی‌گیری شرکت کردند. ۳،۹۶۴،۵۱۶ اتر (۸۷٪) موافق بودند و جالب اینکه یک چهارم این آرا از یک آدرس اتریوم بوده است. این در حالی است که ۵۷۷،۸۸ اتر (۱۳٪) با فورک DAO مخالف بودند. در ان زمان، انتقاداتی نسبت به این رأی‌گیری پرشتاب و عجولانه مطرح شد، اما در نهایت شبکه اتریوم از بلوک شماره ۱،۹۲۰،۰۰۰، رسماً از اتریوم کلاسیک فورک (منشعب) شد.

مکانیسمی به نام «بمب سختی» طراحی شده تا با افزایش نمایی سختی استخراج، بلاکچین اتریوم (ETH) از مکانیسم اجماع اثبات کار به اثبات سهام در آینده منتقل شود. این ارتقا به آپدیتی به نام عصر یخبندان در بلوک ۲۰۰۰۰۰ به این شبکه اضافه شد. پس از انجام هارد فورک، اتریوم کلاسیک شبکه خود را در بلوک ۵،۹۰۰،۰۰۰ به روزرسانی کرد تا بمب سختی را برای همیشه خنثی کرده و از دوام مکانیسم اجماع اثبات کار خود اطمینان حاصل کند.

دلیل منحصر به فرد بودن اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟

اتریوم کلاسیک یکی از محبوب‌ترین هارد فورک‌های تاریخی بلاکچین است که تا امروز نیز محبوبیت دارد. بسیاری از ویژگی‌های موجود در اتریوم به دلیل استفاده از کد پایه مشابه در اتریوم کلاسیک نیز یافت می‌شود. اما اتریوم کلاسیک از نظر ایدئولوژی با اتریوم متفاوت است و انتخاب کرده که بدون تغییر باقی بماند و همیشه سیستم اثبات کار را برای مشارکت کاربران خود ارائه ‌دهد.

دلایل ارزشمند بودن اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟

نقش توکن اتریوم کلاسیک حفظ و بهره‌برداری از شبکه ETC است. کاربران با شرکت در فعالیت‌های مختلف در شبکه اتریوم کلاسیک ارزش تولید می‌کنند. هولد کردن ETC به کاربران امکان می‌دهد تا از قراردادهای هوشمند استفاده کنند، در این شبکه تراکنش داشته باشند و با dAppها تعامل داشته و در رأی‌گیری حاکمیتی مشارکت کنند.

همچنین، ETC یک سیاست پولی ثابت را در پیش گرفته است. به این معنی که سقف ETC قابل تولید حدود ۲۳۰ میلیون ETC است.

امنیت اتریوم کلاسیک چقدر است؟

اشاره کردیم که اتریوم کلاسیک از مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند. ETC هرگز از مکانیسم اجماع دیگری برای امنیت این شبکه استفاده نخواهد کرد. ماینرهای اتریوم کلاسیک با حل کردن معماهای دشوار محاسباتی به منظور تولید و تأیید بلوک تراکنش‌ها، این شبکه را ایمن می‌کنند.

تا زمانی که هر ماینر یا گره در این شبکه در مورد ترتیب تولید بلوک‌ها توافق داشته باشد (یعنی اجماع برقرار باشد)، وضعیت تمام اطلاعات موجود در این بلاکچین ثبت شده و شبکه به سراغ بلوک بعدی می‌رود. در مکانیسم اجماع، افراد خرابکار باید کنترل بخش بزرگی از شبکه (حمله ۵۱٪ یا بیشتر) را در اختیار داشته باشند. بدین ترتیب، این مکانیسم از حملات خرابکارانه جلوگیری می‌کند.

هدف از اثبات کار گسترش زنجیره است و ماینرها تشویق می‌شوند که این کار را در زنجیره اتریوم کلاسیک ادامه دهند. برای ماینرها انگیزه زیادی جهت ایجاد زنجیره مخصوص خودشان وجود ندارد، زیرا کاربران همیشه طولانی‌ترین زنجیره یا همان زنجیره «رسمی (official)» را انتخاب می‌کنند.

آشنایی با برخی اصطلاحات فنی در ETC

گره- رایانه‌ای است که به شبکه اتریوم کلاسیک متصل می‌شود.

اثبات کار (PoW)- ماینرها برای حل قطعه‌ای از داده که تولید آن دشوار بوده اما تأیید آن برای دیگران آسان است، با یکدیگر رقابت می‌کنند.

ICO (عرضه اولیه سکه)- فرآیند یا رویدادی که در آن یک شرکت سعی می‌کند با فروش یک ارز دیجیتال جدید برای توسعه کار خود سرمایه جذب کند.

چگونه از اتریوم کلاسیک (ETC) استفاده کنیم؟

اگرچه عملکرد ETC مشابه اتریوم است، اما در حال حاضر کاربرانی که می‌خواهند در شبکه اتریوم کلاسیک یک گره را اجرا کرده یا یک تراکنش را انجام دهند، به نرم‌افزار مناسب اتریوم کلاسیک نیاز دارند.

مورد استفاده اصلی ETC انتقال ارزش در شبکه L1 اتریوم کلاسیک است.

اتریوم کلاسیک به دلیل توانایی ETC در انجام قراردادهای هوشمند با توکن‌ اتریوم کلاسیک (ETC) نیز جذابیت دارد. علاوه بر این، ارز دیجیتال ETC می‌تواند به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری سوداگرانه و یک نوع ابزار پرداخت نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کیف پول اتریوم کلاسیک (ETC)

نوع کیف پول انتخاب شده برای نگهداری ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) به نوع استفاده و میزان ذخیره ETC بستگی دارد.

کیف پول‌های سخت‌افزاری یا کیف پول‌های سرد با ذخیره‌سازی آفلاین و پشتیبان‌گیری، ایمن‌ترین گزینه را ارائه می‌دهند. هر دو کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) از ذخیره‌سازی ETC پشتیبانی می‌کنند. البته، کیف پول‌های سخت‌افزاری گزینه گران‌تری بوده اما برای ذخیره مقادیر زیاد ETC ایمن‌تر هستند.

کیف پول‌های نرم‌افزاری گزینه دیگری هستند که رایگان بوده و استفاده از آنها آسان است. این نوع کیف پول‌ها به عنوان اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند یا دسکتاپ به راحتی برای دانلود در دسترس بوده و می‌توانند حضانتی یا غیر حضانتی باشند. در کیف پول‌های حضانتی، کلیدهای خصوصی به نمایندگی از شما توسط ارائه‌دهنده خدمات، مدیریت شده و از آن پشتیبان تهیه می‌شود. در کیف پول‌های غیر حضانتی ذخیره کلیدهای خصوصی به عهده خود شما خواهد بود. کیف پول‌های نرم‌افزاری در عین راحتی، امنیت کمتری نسبت به کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند و برای نگهداری مقادیر کم ETC یا بیشتر برای کاربران تازه کار مناسب هستند. از کیف پول‌های نرم‌افزاری می‌توان به اتمیک والت، اکسودوس و تراست والت اشاره کرد.

کیف پول‌های آنلاین یا کیف پول‌های تحت وب نیز رایگان بوده و استفاده از آنها آسان است و از طریق چندین دستگاه با استفاده از مرورگر وب قابل دسترسی هستند. آنها جزء کیف پول‌های گرم محسوب می‌شوند و امنیت کمتری نسبت به گزینه‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری دارند. برای استفاده از این نوع کیف پول‌ها باید یک سرویس معتبر را انتخاب کنید. این کیف پول‌ها نیز بیشتر برای نگهداری مقادیر کم ETC یا تریدرهای تازه‌کار مناسب هستند. از جمله کیف پول‌های تحت وب می‌توان از MyCrypto و MyEtherWallet نام برد.

استخراج اتریوم کلاسیک (ETC)

اتریوم کلاسیک از سهام‌گذاری (استیکینگ) پشتیبانی نمی‌کند. در مقابل، مانند بیت کوین از اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند.

آیا اتریوم کلاسیک (ETC) رقیب اتریوم (ETH) است؟

بله. اتریوم کلاسیک به منظور رقابت مستقیم با شبکه اتریوم با دنبال کردن یک مسیر توسعه متفاوت در حالی که از همان کد منبع استفاده می‌کند، طراحی شده است.

چه زمانی امکان استیکینگ ETC فراهم می‌شود؟

اتریوم کلاسیک، اثبات سهام (PoS) را نپذیرفته و هرگز از آن پشتیبانی نمی‌کند.

قیمت ETC

عوامل مختلفی بر قیمت ETC و ارزش بازار آن تأثیرگذار هستند، از جمله جریان ورودی و خروجی، احساسات بازار، مباحث تکنیکال و فاندامنتال، اخبار و فضای کلی اقتصادی.

قیمت ETC نیز مانند بیت کوین در هر لحظه با خرید و فروش جمعی میلیون‌ها شرکت کننده در سراسر جهان تعیین می‌شود.

در حال حاضر ETC با ارزش بازار حدود ۷ میلیارد دلار در رده ۱۹ کل ارزهای دیجیتال قرار دارد. موجودی در گردش آن نیز حدود ۱۱۶ میلیون ETC است.

با ارز دیجیتال وینک هم آشنا شوید: ارز دیجیتال وینک (WINK) چیست؟

چگونه اتریوم کلاسیک (ETC) بخریم؟

اگر قصد خرید اتریوم کلاسیک دارید می‌توانید به راحتی به سراغ یک صرافی ارز دیجیتال بروید. اگر انتخاب از میان صرافی‌های داخلی با توجه به اخباری مبنی بر اتهامات مدیران یکی از صرافی‌ها برایتان دشوار است، می‌توانید سوابق، اعتبار و رضایت کاربران صرافی مورد نظرتان را بررسی کنید.

کوین نیک مارکت یک بازار معاملاتی همتا‌به‌همتا برای خرید وفروش ارزهای دیجیتال است. کوین نیک با سابقه فروش رمز ارز تتر و توسعه و گسترش کار خود تاکنون خدمات خوبی را در حوزه ارزهای دیجیتال به کاربران ایرانی ارائه داده است. این صرافی، بازار معاملاتی کوین نیک مارکت را راه‌اندازی کرده که در حال حاضر، ۲۴ ارز دیجیتال محبوب و پرطرفدار برای خریدوفروش را عرضه می‌کند.

در کوین نیک مارکت علاوه بر بهره‌مندی از یک کیف پول نیمه گرم و البته بسیار ایمن می‌توانید با قیمت‌های توافقی معامله کرده و کارمزد کمتری هم بپردازید.

اگر قصد دارید از این بازار معاملاتی و امکانات آن استفاده کنید کافی است به وب سایت کوین نیک مارکت سر بزنید. مراحل ثبت نام و احراز هویت را انجام دهید و هر سؤالی که داشته باشید می‌توانید با تیم پشتیبانی کوین نیک که به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند، در میان بگذارید.

خرید اتریوم کلاسیک

خرید اتریوم کلاسیک از کوین نیک مارکت

سخن پایانی

اتریوم کلاسیک یک رمز ارز با سابقه است. در حالی که امروزه ETC با بیش از ۱ میلیارد حجم معاملات روزانه هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، تحت‌الشعاع اتریوم (ETH) قرار دارد. اتریوم کلاسیک یک ارز دیجیتال معتبر و شناخته شده است که با موانع زیادی روبرو بوده و از آنها عبور کرده است. وقتی این واقعیت را در نظر بگیریم که اتریوم کلاسیک یکی از قدیمی‌ترین بلاکچین‌هایی است که می‌تواند از قراردادهای هوشمند، همراه با تعهد جامعه آن به تغییر ناپذیری استفاده کند، به راحتی می‌توان فهمید که چرا ETC یک پروژه محبوب در میان علاقه‌مندان به بلاکچین است.

اتریوم کلاسیک در چند هفته گذشته عملکرد بسیار خوبی داشته و سود زیادی نصیب سرمایه‌گذاران خود کرده است. اگر شما هم از خریدوفروش یا سرمایه‌گذاری ETC تجربیاتی دارید می‌توانید از طریق وب سایت کوین نیک با ما و دوستانتان در میان بگذارید. شبکه‌های اجتماعی کوین نیک در تلگرام، اینستاگرام و توییتر فعال بوده و آماده هستند تا قیمت روز ارزهای دیجیتال و اخبار مربوطه را از سراسر جهان به اطلاع شما برسانند. پس کوین نیک را در این شبکه‌ها دنبال کنید.

منبع: kriptomat